Wat is natuurcoaching?

Coaching in én door de natuur

 

Met natuurcoaching word jij op zakelijk en/of privé vlak gecoacht door een ervaren coach en door de natuur. Door de aanwezigheid van de natuur tijdens de coaching voelen de gesprekken rustgevender aan, waardoor je eenvoudiger de dialoog met elkaar aangaat. Ik luister oordeelloos en door de juiste vragen te stellen zodat jij meer inzicht krijgt.

 

De voordelen van natuurcoaching:

  • Wandelen in de natuur helpt om weer rust te krijgen in je hoofd. De natuur werkt verstillend, waardoor je beter in staat bent te luisteren naar je persoonlijke behoefte.
  • Als je in de natuur loopt en daardoor beweegt, komt wat vastzit in je hoofd ook makkelijker op gang.  
  • Al wandelend is er ruimte voor stille momenten en reflectie. Tijdens de wandeling kijk je elkaar vaak niet formeel aan in de ogen. Hierdoor is het voor jou gemakkelijker zaken te uiten, die gevoelig of pijnlijk zijn. 
  • In de natuur ben je buiten je vertrouwde wereld. Je bewandelt letterlijk nieuwe paden. Hierdoor sta je makkelijker open voor inspiratie en inzicht. 
  • De natuur leent zich fantastisch om gebruik te maken van symbolieken en metaforen. Dit leidt tot verdieping tijdens de coaching sessies. 
  • Door de rustgevende werking van de natuur kunnen gesprekken langer duren, zonder dat het te veel voor je wordt. In één sessie van 2 uur, bereik je meer dan twee consulten van twee uur. Coaching in de natuur zorgt ervoor dat je in een kort tijdsbestek langdurige resultaten boekt.

 

Aangezien deze werkwijze afwijkt van het traditionele beeld van coaching, wil ik je uitnodigen om mij te bellen of te mailen als je aanvullende vragen hebt. Ik beantwoord ze graag geheel vrijblijvend voor je!

 

En nu aan de wandel!

Ben je nu zo geënthousiasmeerd geworden van natuur coaching dat je het een keer wilt meemaken? Plan dan direct een wandeling in, zodat je het zelf ervaart! De “opluchtwandeling” of de “even sparren wandeling” dienen hier het beste voor. Klik op onderstaande button om de wandeling direct aan te vragen. Onderaan de pagina, in het drop-down menu, maak je je keuze.